Гледай
на живо

Береану: Кьовеши е истински специалист по корупция

"Страните, които гласуваха срещу нея, имат проблем с корупцията.", коментира журналистът

Береану: Кьовеши е истински специалист по корупция Лаура Кьовеши е един истински специалист по корупция и пране на пари. Това заяви в ефира на телевизи... thumbnail text
Лаура Кьовеши е един истински специалист по корупция и пране на пари. Това заяви в ефира на телевизия "Евроком" журналистът Владо Береану.
 
"Любопитното е, че страните, които гласуваха против нея, имат проблеми с корупцията, най-вече с евросредства. Слава Богу нашият премиер Борисов набързо се усети какво става", коментира иронично Береану. Той подчерта, че причината 5 от 22 страни да не подкрепят румънката е, че та е прекалено активна и разбира от работата си. 
 
"Ние също бяхме сред тези страни. Сега, например, Румъния се обяви срещу нея. Г-н Борисов промени позицията си преди месец, когато вече нещата бяха ясни, защото френският кандидат бе определен за шеф на финансовата прокуратура във Франция", подчерта журналистът.
 
Береану поясни, че Жан-Франсоа Бонер е останал в състезанието, за да се спази процедурата и да не е с един единствен кандидат, като допълни, че това нямало да се допусне, а процедурата за избор на главен прокурор на ЕС е трябвала да започне отначало. 
 
"Само у нас няма проблем. Един единствен, но пък добър", пошегува се той.