София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Близки на загинал моторист срещу агресията на пътя

Внасят предложение за обезопасяване на Симеоновско шосе

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Вчера пред Народното Събрание се събраха представители на различни мото клубове и родителите на блъснатия от таксиметров шофьор моторист Боян Митев. Те се срещнаха с представителите на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в НС, Антон Кутев и Нели Петрова, които обещаха да им съдействат пред Столична община за удовлетворяването на исканията им.

Приятелите-мотористи на Боян внесоха петиция с 2000 подписа в Комисията в подкрепа на исканията на родителите на Боян, които настояват да за обезопаси Симеоновско шосе и да се вземат строги мерки и контрол при издаване на разрешителни за таксиметровите шофьори.

29 годишният Боян Митев загина трагично на 22 септеври 2016, след като беше блъснат от таксиметровия шофьор Данаил Нинов, който направил непозволен обратен завой. Нинов получил присъда от 3 години и 4 месеца, която според родителите на загиналото момче, е крайно недостатъчна.