София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОЕЦ пита: Жив ли е Пеевски?

ВАС отхвърли жалбата срещу ЦИК във връзка с реалния адрес на депутата

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

От сдружение БОЕЦ на шега плануват да се обърнат към Светия синод и Главното мюфтийство със запитване "Жив ли е Делян Пеевски?", това заяви специално за телевизия "Евроком" председателят на формацията Георги Георгиев.
 
"Избирателите искат да се срещнат с него на живо. да го видим този човек, аджеба жив ли е дори. дори това не знаем в момента, а може би от годна никой не го е виждал този човек реално. Физически никой не го е виждал."
 
Този коментар идва, след като днес стана ясно, че Върховният административен съд отхвърли жалбите на БОЕЦ срещу Делян Пеевски и срещу Централната избирателна комисия във връзка с отказа на ЦИК да провери реалното местонахождение на Пеевски. Самият съд открито съдебно заседание още вчера също отказа да направи провери достоверността на този факт. Магистратите се  позоваха на това, че Изборният кодекс изисква само формална адресна регистрация на кандидатите за европейски народни представители, която да е в в държава-членка на общността.
 
"Това е направено формално съвсем умишлено, според нас, защото все пак законодателят го е решил, а знаем кой е законодателя. Ето кой кадрува в съдебната система. Ето кой контролира и съдебната система, и ЦИК в момента. Това е Пеевски."обясни  Георгиев
 
Какви са мерките, които ще предприемат оттук-нататък от сдружение БОЕЦ спрямо Делян Пеевски, ще разберете тази вечер от 20:00 часа в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком".