София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов обвини Радев- месел се в съдебната система

Граждани с благодарности към премиера

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Борисов с остра критика към президента Румен Радев. "Аз не викам магистратите един по един при мен."
 
Репликата Борисов отправи към държавния глава по време на инспектирането на новата отсечка на автомагистрала "Хемус", а поводът за нея са течащите вече пети ден срещи на Румен Радев с представители на съдебната власт, за да дебатират относно предстоящия в края на годината избор на нов Главен прокурор.По този въпрос самия Борисов се дистанцира:
 
"Това не е моя работа, за да го следя. Не е работа и на никой от изпълнителната власт или, на която и да е друга власт. Има Висш съдебен съвет, има начин, по който да се избира. Президентската институция има право да одобри, да не го одобри. Тогава влиза в сила нейната роля."
 
На въпрос на журналисти какъв тогава е смисълът от тези срещи между президента и магистратите, Борисов отговори така:
"Питайте него. Аз отговарям за тази ливада, след две години да има и заводи. И сега в шумен отивам на поредния завод- огромен завод. Видяхте в Кърджали. видяхте в Русе миналата седмица. Хиляди, хиляди работни места и истинска икономика."
 
В края на инспекцията на строящата се отсечка от магистралата Борисов събра и овациите на граждани, които лично му благодариха.