Гледай
на живо

Борисов отговори: Дайте ме на прокурор

Премиерът декларира, че няма нищо общо с Пеевски

"Ако има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество или която институция иска. Аз твърдя, че такъв нямам". Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на намеците на президента Румен Радев, че има бизнесвръзки с депутата от ДПС.

Премиерът призова държавния глава да извади всички разработки за контрабанда във връзка с Пеевски, които евентуално са били правени по време на служебното правителство, назначено от Радев.

Борисов подчерта, че не иска война на институциите, но е трябвало да отговори на зададените от президента въпроси и намекна, че зад действията на президента стои БСП.

Словесната престрелка между първите мъже в държавата започна, след като премиерът каза в телевизионно интервю, че съветникът на президента е ръководил телевизия на Пеевски. В отговор Христов каза, че е бил началник в телевизия, собственост на оръжейния търговец Петър Манджуков, а държавният глава на свой ред зададе въпроси дали Борисов има бизнес с депутата от ДПС.