София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов отрича договорка с ДПС

Опростените дългове на Мюфтийството гарантирали сигурността ни

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Договорка между ДПС и ГЕРБ във връзка с гласуваните  в Парламента вчера  промени в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават над 8 милиона лева дългове на Главното мюфтийство,  категорично не е имало. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на провелата се днес  осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново. Той се върна и назад в спомените си.
 
Борисов обясни още, че е по-добре парите за вероизповеданията да идват от българската държава, вместо те да се финансират отвън.
 
Пред участниците в политическата академия Борисов очерта приоритетите на ГЕРБ във външната политика, в инфраструктурата и енергетиката. Премиерът даде пример със строежа на пътищата в страната, като обеща пред събралите се във Велико Търново, че към старата столица бързо ще бъдат изградени два лота на АМ "Хемус" и приопмни, че с пълна сила тече и изграждането на АМ „Струма”