София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БПБС: Не е имало индикации, че Величков е имал заболяване

Участникът ни е бил оторизиран да участва в спортното събитие

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Българският боксьор Исус Величков е починал вчера по време на мач в Шкодра, Албания. 21-годишният ни боксьор е участвал срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд е припаднал.

Членът на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз Дамян Дамянович коментира в бТВ, че не е имало индикации за заболяване на българина:

„Събитието е не просто трагично, но и тревожно. Очакват се резултатите от аутопсията. Става въпрос за 20-21 годишен млад съзтезател. Мениджърът на участника е казал, че по време на самия мач не е имало нищо тревожно. Никакви тревожни индикации.

Участието на Исус Величков е било оторизирано. Той е бил на официално спортно събитие. На събитието е имало медицински лица. Преминал е всички изследвания, въз основа на които и е получил лиценз“, заяви Дамянович.

Според албанските медии причината за смъртта на българския участник не са ударите на противника, а сърдечен арест.

Дамян Дамянович каза още, че днес от БПБС ще говорят със семейството на загиналото момче.