Гледай
на живо

Брекзит отново в задънена улица

Повече от 5,8 милиона души подписаха петиция против Брекзит

Брекзит отново в задънена улица Британските парламентаристи не подкрепиха нито един от вариантите за по-нататъшни действия по отноше... thumbnail text

Британските парламентаристи не подкрепиха нито един от вариантите за по-нататъшни действия по отношение на Brexit, съобщава BBC News.
Парламентаристите не успяха да се споразумеят за такива предложения като създаването на нов митнически съюз с Европейския съюз, опазването на страната като част от Европейската асоциация за свободна търговия и Европейското икономическо пространство и провеждането на втория референдум за Брекзит.
Това не е първото гласуване, по време на което депутатите отхвърлят всички варианти. На 28 март парламентаристите не подкрепиха нито един от осемте варианта за по-нататъшни действия.
По-рано Камарата на общините гласува за трети път срещу споразумение с Европейския съюз във връзка с условията за излизане от Общността. Лондон трябва да предложи алтернативен начин на действие преди 12 април или да напусне Европейския съюз на този ден без сделка.
Повече от 5,8 милиона души подписаха петиция, призоваваща за прекратяване на Брекзит, но правителството не я подкрепи. Премиерът Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка, след като парламентът одобри нейния план.