София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Броят на задържаните във Венецуела расте – протестите не спират

Мадуро заяви, че няма да се предаде на "империалистите"

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Броят на арестуваните след антиправителствените демонстрации във Венецуела расте. Задържани са повече от 80 души. Протестите след опита за преврат не стихват. Самообявилият се за президент на страната Хуан Гуайдо продължава да призовава за свалянето на Николас Мадуро от официалния пост.
Лидерът на опозицията призова привържениците да продължат да протестират срещу правителството.
Гуайдо припомни, че неговите сътрудници ще разпространяват информация за точно къде ще се проведат митингите. Целта на тези акции, той нарече "прекратяване на узурпация".
По-рано опозиционерът предупреди, че на 1 май ще започне последния етап от операцията по сваляне от властта на венецуелския президент Никола Мадуро. На практика обаче първите опозиционни митинги започнаха вчера.
Междувременно Мадуро заяви, че няма да се предаде на "империалистите". Той също така коментира, че въздушната база "Ла Карлота" в столицата, където са настъпили жестоки сблъсъци, не е узурпирана.