Гледай
на живо

БСП ще гласуват срещу покупката на нов изтребител

Според Нинова правителството нанася удар срещу правовата държава

БСП ще гласуват срещу покупката на нов изтребител Българската социалистическа партия ще гласува в пленарна зала против предложението на Министерски съ... thumbnail text
Българската социалистическа партия ще гласува в пленарна зала против предложението на Министерски съвет за закупуване на нов изтребител, това заяви лидерът на социалистите на извънредна пресконференция днес. 
 
Според Корнелия Нинова новото предложение на правителството е удар срещу правовата държава, тъй като то на практика призовава народните представители да гласуват за нарушаването на вече взето решение от парламента.
 
Това е причината, поради която от левицата ще гласуват против предложението  на правителството на Борисов за закупуването боен самолет.
 
Секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин допълни, че с това предложение правителството не защитава интересите на страната и гражданите и се  поставя в ситуация доставчикът да определя постфактум правилата и параметрите на сделката в противоречие на решение на Народното събрание.
 
Нинова коментира и готвения протест в Брюксел на 10 януари на българските превозвачи срещу плана "Макрон“. 
 
Нинова обясни още, че  от БСП ще се включат в протеста на превозвачите. Георги Свиленски ще пътува с протестиращите  в Брюксел и ще се включи в недоволството им.