София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цацаров: Без промени в КПКОНПИ няма как да има резултати

“Администрацията е прекалено голяма“

пропускане
4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че без решителни действия за промяна на административната структура и начина на работа на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не могат да се очакват никакви положителни резултати в нейната работа. По време на изслушването му в Народното събрание за нов председател на Антикорупционната комисия, Цацаров посочи, че за него е смущаващо нормативното закрепване на броя на администрацията. Администрацията е прекалено голяма и блокира всеки опит за каквито и да е реорганизации и оптимизации, подчерта той.
Припомняме, че Цацаров беше предложен за поста от управляващата коалиция, качествата му оцениха и от ДПС. Името му като кандидат се появи в медиите в средата на месеца. Тогава обаче ГЕРБ и патриотите не потвърдиха информацията. Обявиха, че застават зад Сотир Цацаров ден преди изтичането на крайния срок.