Гледай
на живо

Цацаров иска да отстрани Йончева и Марешки

Снема имунитета им

Цацаров иска да отстрани Йончева и Марешки Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на ше... thumbnail text

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от прокуратурата.

Искането е по отношение на Георги Михайлов, и Елена Йончева народни представители от БСП съответно за за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори, и изпиране на пари в особено големи размери.

Други трима са Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от „Воля“. Спрямо тях, по досъдебно производство, започнало в ОП Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

Както и Борис Кърчев от „ГЕРБ“, за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

Исканията на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно Наказателно-процесуалния кодекс.