София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА ще опита да сътвори паметна вечер в Украйна

Първата среща в София завърши 1:1

4 годиниСпортни 10 Боряна Райчева

Тази вечер „ЦСКА-София“ и „Зоря“ ще изиграят своя мач-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Миналата седмица в София двата тима не излъчиха победител и оставиха интригата за днес.
Мачът на „Васил Левски“ започна отлично за „червените“, които поведоха още в 13-тата минута с гол на Евандро, но спорна дузпа в края на първата част възстанови равенството. Резултатът 1:1 се запази до края и всичко ще се решава днес в Запорожие.
Между двата мача със "Зоря", „армейците“ направиха нулево реми с „Лудогорец“ в Разград. Резултатът обаче лъже, тъй като футболистите на Люпко Петрович играха офанзивно и изпуснаха нелоши възможности за гол. Днес, те трябва да отбележат поне един, ако искат да продължат към плейофите, където ги очаква испанският „Еспаньол“.
Петрович отново остави извън групата Бодуров и Пинто и отново отказа да говори по темата. Бъдещето на двамата капитани остава неясно, но е факт, че отсъствието на толкова ключови фигури в състава на „червените“ ограничава треньора. Той обаче не веднъж е доказвал, че е майстор в директните елиминации. „ЦСКА-София“ показа, че по нищо не отстъпва на украинците и тази вечер излиза, за да продължи напред.