София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Цветанов обвини Радев за стенограмата

Как е възможно да няма запис от срещата с Кирил, питат от ГЕРБ

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини президента Радев, че отказва да публикува стенограмата от разговора с руския патриарх Кирил, който предизвика силен трус в България. Според Цветанов е абсолютно невъзможно на такова високо ниво да не се водят записи на разговорите.

Относно това дали се притеснява от различията в Обединените партньори по темата Русия, а от вчера и за Крим, Цветанов напомни, че има коалиционно споразумение между ОП и ГЕРБ. И всяка една политическа сила може да изрази мнение по теми, които не са залегнали в споразумението, обясни той. По думите му, въпреки че в обществото изглежда, че има разминавания, мнозинството е изключително стабилно.

Цветанов коментира и създалият се скандал за продажбата на активите на ЧЕЗ на Гинка Втрбакова. Според него целта на опозицията е да създава скандал след скандал, защото не могат да преглътнат загубата на парламентарните избори.