Гледай
на живо

Цветанов: 30 години няма реална интеграция на ромите

От ГЕРБ върнали за година и половина 22 000 ромски деца в училище

Цветанов: 30 години няма реална интеграция на ромите "Тридесет години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите." Това заяви пред "нов... thumbnail text
"Тридесет години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите." Това заяви пред "нова телевизия" заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му в програмата на кабинета "Борисов 3 " е заложено да се проведе реална политика в областта на образованието, която да доведе до промяна.
 
След инцидента, от 20 до  30 от  децата в селото обаче са спрели да посещават местното училище, тъй като родителите им се страхували от евентуална саморазправа.
 
Цветанов коментира и незаконните  ромски постройки във Войводиново, както и дейността на кмета на община "Марица" Димитър Иванов, който управлява от 2011-та година насам.
 
Цветанов още веднъж подчерта, че решението на този вид проблеми минава през образоването на ромското малцинство. Той изтъкна, че правителството на ГЕРБ е върнало само за година и половина  22 000 деца от този етнос обратно в училище. По думите му това е най-сигурният начин за излизането на тези лица в бъдеще от гетото.