София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: БСП цели да дестабилизира страната

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори пред младежи във Варна

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

В днешно време политическите опоненти на ГЕРБ много умело се възползват от силата на фалшивите новини. „Единствената цел на БСП е да дестабилизират страната и да поемат властта и това е причината толкова усилено да лансират фалшиви новини“, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред над 250 младежи от цялата страна по време на 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ, който тази година се провежда под мотото „Само истината, не на фалшивите новини“.

Той обясни, че причината за афинитета на опозицията към фалшивите новини се дължи на тяхната неспособност да предложат алтернативна визия.

Цветанов коментира и промяната в позициите на президента Румен Радев относно санкциите срещу Русия и търговското споразумение между ЕС и Канада – СЕТА. „По време на кампанията си Радев твърдеше, че трябва да отпаднат санкциите срещу Русия и че СЕТА не бива да се подписва. Позицията, която той впоследствие защити в Брюксел обаче, по никакъв начин не кореспондираше с досегашната му такава“, отбеляза Цветанов и допълни, че в типичен за президента Радев стил – в момента, в който се е прибрал в България е казал, че ще сезира КС за СЕТА.

„Силата на ГЕРБ е че има много млади и способни хора в структурите си. Трябва да бъдем екип и нещата ще се случват. Младите хора от ГЕРБ отдавна са доказали, че могат успешно да участват в управлението на страната“, категоричен бе Цветанов и заяви, че предстоящите европейските избори не бива да бъдат подценявани, защото те ще очертаят реалната перспектива за Европа.