София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: Как се стигна до скандалната ситуация с избора на Елена Йончева?

Окончателната листа на социалистите ще бъде представена на 6 април

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Как се стигна до скандалната ситуация, при която БСП сипе обвинения срещу ГЕРБ, че готви фалшифициране на изборите, а в същото време я докара дотам да получава от своите обвинения в същото на вчерашния пленум?”
Това написа в профила си в социалната мрежа председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на излъчването на Елена Йончева за водач на листата на БСП за България в евровота.
Повод за коментара са съмненията, които се породиха в самата левица, за манипулация на вота, с цел победата на предпочитаната от Корнелия Нинова Йончева. Обвиненията са свързани с твърдението, че в гласуването за зачетени „мъртви души”.
Припомняме, че на 17 март ПП „БСП за България” проведе пленум, който продължи повече от четири часа. В края на деня стана ясно, че бившата разследваща журналистка води в надпреварата си срещу Сергей Станишев с 95 на 75 гласа.
Окончателната листа на социалистите ще бъде представена на 6 април.