София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Делото за касиране на изборите в София е пренасрочено за 10 декември

По искане на Мая Манолова и Инициативния й комитет

пропускане
4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Делото за касиране на местните избори в София е пренасрочено за 10 декември.

Причината е жалба от Иван Петров от "БСП за България" срещу отказа на съдия Галин Несторов да го конституира като страна в процеса.

По жалбата трябва да се произнесе Върховният административен съд.

За днес трябваше да е готова съдебно-техническа-математическа и компютърна експертиза и да бъдат разпитани по трима свидетели, доведени от страните по делото - Инициативният комитет, издигнал Мая Манолова, и Общинската избирателна комисия и ПП "ГЕРБ".

Свидетилите пък са във връзка с твърдения на загубилата Мая Манолова за хаос и сериозни нарушения при предаването на бюлетините и протоколите в зала "Арена Армеец", с което категорично не са съгласни от Обинската избирателна комисия.

Мая Манолова, която остана втора на вота за столицата, твърди, че на втория тур на местните избори са допуснати поредица от нарушения в мащаб, който може да обърне разликата между нея и спечелилата Йорданка Фандъкова.