A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 161

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 166

Депутатите не приеха намаляване на заплатите им | eurocom.bg
Гледай
на живо

Депутатите не приеха намаляване на заплатите им

Предложението на БСП беше отхвърлено от мнозинството

Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и отпуски не мина при гласуването в парламента. Депутатите от мнозинството отхвърлиха предложението на социалистите, което касаеше целия политическия и административен апарат на България.

Според народните представители, това предложение е популистко и е унизително за тях

Искането на БСП беше заплатите на депутатите да бъдат намалени с близо 600 лева и възнаграждението им да е фиксирано в размер на 2976 лева. Сега заплатата им се увеличава автоматично с ръста на средната заплата в страната. Нинова се мотивира с това, че се цели постигане на справедливост и равнопоставеност с гражданите.

"Вие не представлявате интересите на народа, в които интереси се клехте. Вие тук си пазите парите и благините, но рано или късно това ще стане. Аз съм гарант за това. Когато народът реши БСП да има мнозинство в този парламент, ние от "БСП за България" сме гарант, че това ще бъде първият акт на онова Народно събрание, в което ще имаме мнозинство", заяви по време на днешното пленарно заседание лидерът на червените.

От ГЕРБ предложиха народните представители да получават фиксирано месечно възнаграждение, умножено по коефициент на участие, който да се формира от брой гласувания в пленарната зала.