София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дербито между Интер и Ювентус пряко по MAX Sport 3 в неделя вечер

Два сблъсъка между тимове от топ 6 са украшението на осмия кръг в испанската Ла Лига

5 годиниСпортни 5 Боряна Райчева

Голямото дерби на Италия между Интер и Ювентус е гвоздеят в уикенд програмата на спортните канали на А1. Издание №236 на Derby d'Italia носи и допълнителен заряд, тъй като към момента двата тима заемат първите две места в класирането. 
 
След 6 кръга „нерадзурите” от Милано имат пълен актив от 18 точки, докато „старата госпожа” е с две по-малко. Възпитаниците на Антонио Конте ще преследват първи успех срещу торинския клуб от септември 2016 г., когато, отново като домакини, надделяха с 2:1. Дербито ще може да се проследи пряко в неделя вечер от 21:45 часа по MAX Sport 3.
 
Осмият кръг на испанската Ла Лига ще предложи на феновете два сблъсъка между представители на топ 6 във временното класиране. В събота от 17:00 часа първият във временното класиране Реал Мадрид е домакин на сензацията Гранада. Андалусийците са на втора позиция в таблицата, като изостават само на една точка от Кралския клуб. Двубоят ще се излъчи пряко в ефира на MAX Sport 4.
 
В неделя вечер от 22:00 часа и отново по MAX Sport 4 Барселона е домакин на Севиля. След колебливото начало на сезона в Ла Лига, Лионел Меси и компания показаха, че намират правилния ритъм, след като през седмицата успяха да обърнат Интер до 2:1 в дербито на Шампионската лига.
 
Освен футболните емоции, уикенд програмата на спортните канали на А1 ще предложи на феновете и атрактивни сблъсъци от UFC и поредния старт от MotoGP.
 
Големият мач на UFC 243, който ще се проведе пред над 50 000 зрители на стадиона в Мелбърн, Австралия, ще противопостави Робърт Уитъкър и Израел Адесаня в обединителен мач за титлата в средна категория. Галавечерта е с начален час 5:00 в неделната сутрин и ще се излъчи пряко по MAX Sport 2.
 
В неделя от 9:25 часа MAX Sport 1 ще излъчи пряко старта за Голямата награда на Тайланд в MotoGP. При победа в състезанието водачът в класирането в MotoGP Марк Маркес ще си осигури и на теория 6-а титла в Кралския клас четири старта преди края на сезона.
 
А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
 
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. 
 
Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.