София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДЕСИСЛАВА РАНГЕЛОВА ОГЛАВИ ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“

НА ПРАЗНИК В НИМ БЯХА ОТБЕЛЯЗАНИ 10 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО

8 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Фондация „Искам бебе“ от днес официално има ново ръководство. Десислава Рангелова застана на чело на фондацията след 10-годишната всеотдайна работа на Радина Велчева.

Предаването на ръководната позиция беше наречено „смяна на щафетата“. По време на празника, състоял се в сградата на Националния исторически музей много приятели на фондацията бяха дошли, за да пожелаят на добър час на Радина Велчева и да засвидетелстват отново подкрепата си към нейната наследничка на поста. Една от целите на благотворителната фондация е привличането на млади хора, които да работят в единство с тях за каузата на хиляди семейства в България, да имат бебе. Алекс е представител на младежите във фондацията, която също пое щафетата, като част от екипа.
Александра участва в кампании за обучение на бъдещи родители, които все още имат известни притеснения или не са съвсем наясно с метода „ин витро“.
На събитието присъстваха много родители с деца, които са се появили благодарение на подкрепата, оказана им от фондацията. Такава е историята на Соня Павлова, която дълго време не е успявала да си роди наследник, но след продължителни усилия и подкрепа е успяла да се сдобие с малкия Християн, който е почти на 2 годинки.
Трудна е борбата на семействата с репродуктивни проблеми, особено когато са сами.
Усмивките на децата и техните родители са това, което кара хората от фондацията да работят все по-отдадено.