София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дете нахапано от бездомно куче в Хасково

Това не е първият случай на нападение на бездомни кучета

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Дете е било ухапано от бездомно куче в центъра на Хасково, съобщава Нова телевизия. Детето е било заедно с майка си, която е подала сигнал на 112 и го е откарала до Спешна помощ.

Притеснени граждани алармират, че в Градската градина на Хасково е пълно с бездомни кучета, които обикалят без какъвто и да било контрол от страна на компетентните органи. Детските пясъчници в парка са любимо място за събиране на кучетата. Това не е първият случай на нападение на бездомни кучета в града.

„На 30 май детето ми тръгна за училище. На входа на градината две кучета са го ухапали по крака. В момента вече е добре. След тази случка синът ми вече се страхува да се разхожда в парка. От много време имаме проблем с бездомните животни”, разказа в ефира на „Здравей, България майката на пострадалото дете – Снежана Митева.

Охранителят на парка Веселин Цанев предупреждава, че кучетата стават все по-агресивни. „Подавали сме сигнали. Общината прибра най-агресивното куче, но другите останаха”, каза още Цанев.

Диана Иванова от Хасковската община заяви, че проблемът не е само в този град. „От началото на годината в Хасково работи приют за бездомни животни. Повече от 150 кучета вече са прибрани.“