София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Димитър Главчев подаде оставка

Цвета Караянчева е новият председател на НС

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

“Току що внесох в деловодството на Народното събрание моята оставка. Няма смисъл искането за моята оставка да влиза в дневния ред, защото сега само трябва да я обявя. Това заяви от трибуната на парламента председателят на НС Димитър Главчев. "Ние от ГЕРБ демонстрираме, ако искате го наречете двоен аршин, за разлика от други. Решаваме проблемите. Няма да се обяснявам какво съм направил, защото смятам, че бях прав. Това е морален акт. Искам да се възстанови нормалния парламентаризъм. Не искам да преча на българското председателство на ЕС. Правителството работи добре. Постигат се успехи. Искам да благодаря на всички, с които работих. Това е", завърши Главчев.
Възможно е Главчев изобщо да напусне Парламента, но това ще се реши в близките дни. Той каза, че не му е бил оказван натиск. Премиерът Бойко Борисов му е казал сам да реши дали да се оттегли. Главчев намекна, че е по-вероятно да напусне Народното събрание. „Не мисля, че мога да стоя в един Парламент с Корнелия Нинова и Антон Кутев“, каза Главчев.