София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доналд Тръмп с туитър атака по Тереза Мей заради посланика й

Тя създаде безпорядък около Брекзит, писа лидерът на САЩ

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Скандалът около британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарок прерасна в дипломатически конфликт между Белия дом и Даунинг стрийт.

Както съобщиха световните медии, „Некомпетентния“ и „Терминатора“ са сред квалификациите на посланика към президента на Съединените щати, изтекли в мрежата.

Британският премиер Тереза Мей изрази „пълната си подкрепа“ на дипломата. „Ние ясно сме пояснили на САЩ, че това „изтичане“ е много неприятно. Изтичането на конкретни пасажи не отразява близост и уважение в двустранните отношения. Подчертахме колко е важно посланиците да могат да дават честни оценки на политиките в страните“, оговориха от пресофиса на Тереза Мей.

„Не познавам посланика, но в САЩ не го обичат и нямат добро мнение за него. Повече няма да имаме работа с него“, написа в Twitter Доналд Тръмп.

В друг свой туит той „бомбардира“ и министър-председателя на Великобритания, посмяла да се застъпи за своя посланик във Вашингтон.

„Добрите новини за забележителното Обединено Кралство – че ще имат нов премиер. Аз бях много критичен към това какво прави Премиерът Тереза Мей с Брекзита. Какъв безпорядък създаде тя и представителите. Казах й как това трябва да се направи, но тя реши да мине по друг път“.