Гледай
на живо

ДПС призова всички партии да се обединят

„България от 10 години няма посока“

ДПС призова всички политически сили да седнат на една маса, за да обсъдят приоритетите на България. Те дадоха за пример 90-те години, когато това е било постигнато в името на „постигането на най-важните неща, които България е постигнала по време на прехода“.
В специална декларация по повод 15 – годишнината от членството на България в НАТО зам. председателят на ДПС Йордан Цонев коментира:
Преди 15 години една стратегическа цел на България стана факт, след като всички политически сили обединиха усилията си и поставиха това като основен приоритет за изпълнение пред страната независимо от това кой управлява.
Той добавя, че днес, подобно на ситуацията преди 15 години, страната е изправена пред необходимост да бъдат очертани нови стратегически цели, нови приоритети, зад които да застанат всички политически сили - и тези в парламента, и онези извън парламента.
От две години ДПС говори едно и също - България от 10 години няма посока, няма приоритети, зад които да са застанали всички политически сили, България се лута между европейското си настояще и националистическото си бъдеще, каза той. Тази история с НАТО и ЕС е красноречива, че България постига целите си само, когато абсолютно всички застават зад тях, добавя Цонев.