София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двама загинали близо до Хасково заради висока скорост

Още шестима са ранени заради сблъсък в бивол на пътя

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Две тежки катастрофи с двама загинали и шестима ранени са станали през изминалата нощ близо до Хасково.

19-годишни момче и момиче са загинали при пътния инцидент на пътя Хасково - Димитровград до кръстовището на завода за фарове малко след 23 часа. Колата с десен волан, в която са пътували четирима младежи, се е ударила отзад в камион. На място е загинал 19-годишният шофьор и една от пътничките. Останалите две са ранени. Причините за катастрофата са неспазване на дистанция и висока скорост.

Другото транспортно произшествие е станало около 4 часа на пътя Кърджали - Хасково, в района на мотопистата. Автомобил, който се е движил в посока Хасково, се блъснал в бивол на пътя. Стадото, чийто собственик е издирен по ушните марки, в тъмното излязло на пътното платно. Фермата е на около 3 км от мястото на инцидента. Стопанинът разказал, че разполага с електронен пастир. Забелязал липсата на добитъка около 3 ч. и тръгнал да търси животните.

В колата са пътували четирима- едно момиче и три момчета от село Мандра. 19-годишният шофьор е тежко ранен. Настанен е в ОАРИЛ на хасковската болница, в много тежко състояние и с опасност за живота. Други двама пътници също са тежко ранени, с черепно-мозъчни травми. Настанени са в неврохирургията, като засега състоянието им е стабилно.