София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Движение 21 и АБВ залагат на нови лица

Формациите се разбраха за съвместно явяване на изборите

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Движение 21 и АБВ подписаха споразумение за коалиция в предстоящите избори. Това, което БСП налага като ляво, е непродуктивно и затова е значим шансът да формираме център, който да произвежда модерни леви политики.

Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ заместник-председателят на Движение 21 Данаил Георгиев.

АБВ и Движение 21 се допълват като приоритети. Д21 слага акцент върху съдебната реформа и образованието, а АБВ – в социалната политика и ние ще предложим алтернатива не само на БСП, но и на ГЕРБ, подчерта той.

Имаме различия, но те не са фундаментални и няма да ни попречат да се явим заедно пред избирателите, каза заместникът на Татяна Дончева

Той посочи, че общият брой на избирателите гласували за кандидатите за президент на двете формациии Татяна Дончева и Ивайло Калфин показват, че коалицията ще успее да премине 4 % за влизане в народното събрание.

Данаил Георгиев подчерта, че коалицията остава отворена и за други партньори, а за предстоящите избори коалицията ще заложи на нови лица с експертен потенциал.