София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЕП отказа изтегляне на пакета "Мобилност"

Ангел Джамбазки с коментар по темата пред "Евроком"

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Комисията по транспорта в Европейския парламант отказа връщането за преразглеждане на важния за България пакет "Мобилност" в Европйската комисия.
 
Предложението беше отхрълено, като против него гласуваха 30 от членовете на комисията, а за него се обявиха само 19. Заседанието продължи едва десет минути.
 
След края му, българският евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който внесе искането за изтеглянето на пакета, призна, че резултатът  е разочароващ. Той посочи, че на 24 септември в комисията по транспорт ще се гласува дали да започнат преговорите по пакета. В случай на положителен вот преговорите със Съвета и Комисията ще започнат, когато новият комисар по транспорта Рована Пунг встъпи в длъжност.
 
О телевизия "Евроком" се свързахме за коментар по темата и с евродепутата Ангел Джамбазки, който обясни, че ако не се постигне желаният от нашата страна резултат, са възможни нови протести на превозвачи в Брюксел.