Гледай
на живо

Ерик Рубин за българин със стотици милиони от Венецуела

ДАНС проверява банката с транзакциите от Венецуела

Ерик Рубин за българин със стотици милиони от Венецуела Американският посланик Ерик Рубин влезе в Министерския съвет за среща с премиера Бойко Борисов. Тема... thumbnail text

Американският посланик Ерик Рубин влезе в Министерския съвет за среща с премиера Бойко Борисов. Тема на разговора между двамата бе съвместното разследване на българското и американското финансови разузнавания за българин с инициали Ц. Ц., получил стотици милиони от Венецуела.

"От партньорите от САЩ е получена информация за парични преводи извършени от Венецуела, за които са били използвани български банкови сметки. Установена е банката, установено е и лицето титуляр на сметките, както и самите сметки". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"Работи се изключително интензивно от органите на ДАНС. В банката се извършва пълен мониторинг. Когато имаме пълна картина на преводите ще бъдат предприети необходимите мерки", добави той.

По доверителната сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение. ДАНС вече извършва проверки в банката, след като приключат с дейността си ще дадат повече информация по случая.