София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Манолова използва протестите срещу Гешев, за да се прави на герой

Тя призова Манолова да насочи сигналите си до прокуратурата

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Йорданка Фандъкова призова сигналите и фактите, с които разполага Мая Манолова да бъдат предадени на прокуратурата. На твърдението на Мано9лова, че Фандъкова е „хегемон в ромските махали“ тя отвърна, че не е възможно човек да спечели местния вот само от платени гласове. 
„Мая Манолова си служи с тежки твърдения. Припомянам Ви, че по време на избори 2011 тя пусна фалшив сигнал. Прокуратурата го доказа. Нищо ново не могат да измислят тайните ѝ сценаристи“, добави Фандъкова.
 
Фандъкова заяви, че има позиция за избора на Иван Гешев за главен прокурор, но смята за нечестно да излезе два дни преди местните изборите и да я заяви, че подкрепя протестите, както вече Манолова направи.
„Не бих си позволила да се направя на герой 2 дни преди изборите. Това не е подкрепа на протест, това е използване на протест и лицемерие. Къде беше Манолова на 24и, когато бе обявен изборът на нов главен прокурор? Защо не изрази позиция си тогава?“, добави Йорданка Фандъкова.