София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Няма да толерирам популизма

Бъдещето на София е по-важно от рейтинга

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева


Да бъдат създадени три нови ресора в Столичната община предложи кметът на София Йорданка Фандъкова, след като днес положи клетва и встъпи официално в длъжност за четвърти път. Според Фандъкова, ресорите „Строителство“, „Дигитализация и инвестиции“ и „Транспорт“ са големите мотори на промяната за София, които са единственият начин да бъде увеличена скоростта на развитиe на града.
Столичният кмет заяви още, че до месец ще предложи на общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина и повече контрол и публичност.
Тя обеща, че ще използва и опита, и силата, които има, за да гарантира проектите на София. Старият нов кмет каза още, че няма да толерира града да бъде използван за обслужването на партийни интереси и популизъм.
Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков бе избран за нов мандат с 33 гласа.
Зам.-председатели ще бъдат проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов. Проф. Иво Петров от групата на ГЕРБ-СДС бе избран с 60 гласа „за“. Милка Христова от БСП получи също 60 гласа, а Борислав Игнатов от „Демократична България“ – 59 гласа „за“ и един „въздържал се“.