София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФАНДЪКОВА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ

ОБНОВЯВАНЕТО ОБХВАЩА КЛЮЧОВИ БУЛЕВАРДИ В СОФИЯ

9 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Кметът Фандъкова коментира големите инфраструктурни проекти, които текат в момента, за обновяване и ремонт на ключови булеварди в столицата, на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Александър Малинов“ и бул. „Академик Иван Гешов“ в предаването „Политика и спорт“ на телевизия Евроком, пред водещия Иван Търпоманов.

За ремонта на бул. „Руски паметник“ Фандъкова коментира, че е наложителен, тъй като канализационната мрежа, минаваща под булеварда е стара, а при разко паването й работниците се натъкнали на огромно количество свлечена кал. Относно временното ограничаване на движението кметът на столицата призова гражданите да проявят търпение.

На бул. „Академик Иван Гешов“ се изгражда кръстовище на две нива, за което Фандъкова заяви, че се прави с цел да се облекчи натоварения трафик в града.
От следващата година ще започне обновяването на площад „Славейков“ по Европейска програма „Региони в растеж“.

Тя сподели още, че цялостния облик на площада има нужда от промяна, тъй като в момента той не изглежда достатъчно добре. Тя акцентира върху това, че търговците, които от години продават книги и са станали част от визитката на „Славейков“, трябва да работят в по-добри условия, тъй като в момента целият площад е пълен със скари за книги и разпилени кашони.

Столичният кмет сподели още, че приоритет в нейната работа са образованието и опазването на околната среда.