София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Газ изтича от допълнителни две цистерни в Хитрино

Операцията по източването се затрудни

7 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Има изтичане на газ от допълнителни две цистерни, заяви на брифинг след заседание на Кризисния щаб в Хитрино министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

„Наблюдаваме много внимателно ситуацията на терена в Хитрино. Има известно усложняване на обстановката – изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията по-внимателно“, обясни Бъчварова и призова за търпение и спокойствие, за да може да се работи да се взимат най-добрите решения.

По думите й най-важното в момента е да се справят със ситуацията без рискове. Тя заяви, че вероятно ще се наложи гражданите да останат извън селото по-дълго.

„Трябва да са наясно, че най-важното е да предотвратим рисковете. Ако някой има нужда от нещо, от което има потребност в този момент - да се обръща към кмета за допълнителна информация“, каза Бъчварова и помоли никой да не се опитва да влиза в селото.

Бъчварова заяви, че работата по обезвреждането на цистерните вече е започнала. „В момента се прави повторен оглед. Опитваме се да вземем решение, което е най-малко рисково“, подчерта тя.