Гледай
на живо

ГДБОП разби работилници за фалшиви документи

Задържани са десет души

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол. Действията на ГДБОП са били насочени към неутрализиране на организирана престъпна група за изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност. В рамките на операцията са задържани 10 участници в престъпната схема, 8 от които криминално проявени. Разкрити са две работилници за изработка на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи.

Иззети са голямо количество готови и недовършени фалшиви документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите. Шест от лицата са задържани на територията на Пловдив, където полицаите са извършили претърсванията на шест адреса и шест моторни превозни средства, съобщи Пловдив 24. Друг съучастник в групата е задържан на територията на Стамболийски, а останалите двама - на територията на Стара Загора и Ямбол.

На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения по чл.321, ал.3, предложение 2, т.2, вр. ал.2 от НК и са им наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".