София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕОРГИ Е УБИТ НА 2 МЕТРА ОТ ПЕЙКАТА, КЪДЕТО БЕШЕ ОТКРИТ

КРИМИНАЛИСТИ СА ИЗЗЕЛИ УЛИКИ, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ ПРОДЪЛЖАВА

9 годиниКрими 5 Боряна Райчева

16-годишният Георги Игнатов е намушкан смъртоносно с нож на метри от пейката, където беше открито тялото му, пише в-к „24 часа“. Момчето е наръгано до металната ограда на конната база в Борисовата градина. Часът на престъплението е около 11:30.
След удара Георги се е обадил на приятелката си Лора и й е заявил, че са го ранили с хладното оръжие. Момчето е успяло да стигне до пейките, намиращи се в близост и да легне, за да изчака помощ. Минути по-късно е намерен от Лора, но е било прекалено късно.
Криминалисти претърсиха района на местопрестъплението. Към момента случаят изглежда като пъзел, който разследващите се опитват да наредят с помощта на близки и приятели на Георги, както и с иззети предмети от огледания периметър. Открити са следи от маратонки, които не са на момчето, но все още не се знае дали те принадлежат на убиеца му, тъй като районът е обитаем от много хора.
Според разследващите органи нападателите са се оттеглили от мястото на инцидента по алеята между конната база и бившият стадион „Юнак“. Криминалисти претърсиха с металдетектор, но оръжие така и не беше открито. Специалисти заявиха, че ножът е тип „пеперуда“ с острие 13 см. Ударът, който е нанесен на Георги с него е бил силен.
Иззети са двете видеокамери в близост до местопрестъплението с надеждата, че извършителите са заснети и ще бъдат разпознати.
Приятелите на Георги призоваха чрез социалната мрежа Фейсбук да не се спекулира с версиите по случая. А хипотезите са различни. Коя ще запълни липсващото парче от пъзела, с което жестокото убийство ще бъде разрешено, към момента остава неясно.