София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ и БСП с декларации за 1 юни

Водещите партии представиха декларацията за Деня на детето

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

 

 

Водещите политически партии ГЕРБ и БСП излязоха с декларация по повод международния ден на детето. Тя бе представена от председателя на комисията по образованието и науката Милена Дамянова.

 

Като свои приоритети ГЕРБ изтъкнаха осигуряванито на най-добрите образование, здравеопазване и социална полиника. „Вярваме и работим за това да имаме силно образование и наука“, заяви Дамянова. Тя изтъкна ,че само образованието и науката ще спомогнат за опазването на традициите.

 

„Ние често говорим за модерно образование и за модерен живот. Вярваме, че то съществува някъде другаде, и често изпращаме децата си да го търсят. Взираме се с инатлива упоритост в проблемите и често забравяме да търсим общи решения, водени от желанието си да спорим. Това, обаче, знаем, няма да ни направи стабилна нация, в която семейството и децата са основна и неотменна ценност“, обясни председателя на комисията за образованието и науката. Също така добави, че няма политика, която да постави под съмнение правата на децата и семействата.

 

БСП също излезе с дакларация по повод 1 юни: „В чест на утрешния празник 1 юни всички ще застанем на някоя трибуна и да поздравим децата на България, в цялата страна ще се организират празненства, концерти, и състезания, ще декларираме отново, че най-големият капитал на една държава това са нейните деца“. Тя бе прочетена от трибуната на Народното събрание от депутата Весела Лечева, която е заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.