София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Харизанов: Абсурд е да се твърди, че Димов е отговорен за всичко

"Главният прокурор е човек, който не страда от дефицит на смелост"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Политическата отговорност стига до най-високо ниво. Но да твърдим, че министърът е отговорен за цялата ситуация е абсурд. Това коментира политическият анализатор Георги Харизанов във връзка с вчерашния арест на регионалния министър Нено Димов. 

Какво щеше да се случи, ако лятото местното ВИК беше спряло водата за промишлените предприятия. Какво щеше да се случи с ТЕЦ-а там, с предприятията. Щеше да се стигне до обвинение, че управляващите убиват бизнеса, твърди Харизанов. 

Втората ситуация, ако министърът откаже да подпише документите са месеца. Това може да се окаже обеца на ухото за следващия министър да не подписва каквото и да е, коментира още той. 

Според Харизанов вотът на недоверие на БСП не е важен. Стана модерно хора да ходят да снимат празни язовири. Но в момента е изключително важно да бъдат празни язовирите, за да няма след това наводнения, информира анализаторът. 

Главният прокурор е човек, който не страда от дефицит на смелост, той тепърва ще разгърне потенциала си, убеден е още Харизанов.