София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Холни секции – няколко важни акцента, върху които да помислите преди да закупите

Най-модерните секции са онези, чиито размери са по-малки

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Сега едни от най-модерните секции са онези, чиито размери са по-малки и реално се състоят от етажерка и един – два шкафа. Тази тенденция, която е обхванала съвременното мебелиране си има своите аргументи и те всъщност се оказват в пълен синхрон с тенденциите в строителството, предпочитанията на потребителите както и техните персонални нужди. Друга интересна концепция, която забелязваме, че тези секции се делят в отделни категории или още видове. В зависимост не само от размера, но и от това дали се говори за базов или проектиран от клиента вариант има и разлики по отношение на цените, материалите, линията и изобщо самия дизайн. Ако търсите бюджетно решение, което обаче е аналогично на съвременните акценти в обзавеждането за гостната стая то вероятно и вие бихте предпочели холните секции. Те са една от основните категории секции, които са широко разпространени на нашия пазар и се радват на не малък интерес сред новодомците както и онези, на които им предстои да вземат решение, свързано с промяната на облика на техния дом.

Тъй като се наблюдава една всеобща закономерност за намаляване габаритните размери на холните секции за сметка на големината на меката мебел наистина е обяснимо, че търсенето на хармония е много важен показател за това да се предприемат адекватни действия от страна на самите производители. За да са актуални и конкурентни е ясно, че трябва да отговорят на нуждите на клиентите си, а как да стане това ако не се намали обичайния размер на холните секции и той не придобие едно по-семпло, елегантно и стилно излъчване. За повечето домакинства секцията дори би изглеждала като етажерка, рафт и поставка за телевизор. Оказва се, че не е важно колко голяма ще е новата ви холна секция, а какъв ефект ще предизвика в интериора, защото в модерното обзавеждане тенденциите се водят от свободното пространство, онова, което някак ни позволява да дишаме и да се чувстваме по-спокойно.

Избора на вид, размер, концепция, дизайн, материали зависи изцяло от Вас самите. Не са малко интериорните дизайнери и консултанти, които биха ви дали няколко практични съвета по отношение на подбора на холни секции, но дали ще ги вземете предвид за обзавеждането на вашия хол си лично ваша работа. Та нали Вие сте хората, които ежедневно ще се налага да съжителствата с това обзавеждане, което ще се превърне във ваше ежедневие и неизменна част от интериора на дома, който обитавате. Въпреки полезните или не толкова важни насоки и съвети си има важни акценти и сериозни аргументи, които биха определили кой от вариантите за холни секции да предпочетете. Такива са:

  • Цена. Българина обича да си прави сметката и всяка една направена инвестиция би се приела като основание за сумата, която ще заплати при покупката на конкретната мебел. ако се питате защо едни холни секции са по-евтини, а други се предлагат на по-висока цена то отговора можете да потърсите във вложените материали, модела, допълнителните декорации както дори утвърденото име на производителя. Всеки един от изброените аргументи имат основание цената на определен вариант холна секция да бъде такава, какво я виждате на етикета. Сформирането на цената на крайния продукт се базира на комплексни причини, които не само следва да покрият разходите по изработка на секцията, но и разбира се, да остане печалба за производителя или търговеца, от който купувате обзавеждането. И въпреки всичко това се оказва, че на пазара едни от най-евтините секции са именно холните. Те са включени в основния каталог на конкретните фирми от сектора и освен това се определят като базови модели, при които може да се допусне доста ниска цена, която да отговори на потребностите на клиенти с не толкова големи финансови възможности.

  • Параметри и габарити. След като има фиксиран максимален бюджет, който да се вложи в покупката на холна секция то вече идват онези специфични моменти, които са провокирани от идеята секцията да си намери правилното място. Както още в началото на публикацията споменахме това е обзавеждане, което си партнира с меката мебел и дори мини холната масичка. За да има една елегантност, ефективност и дори функционалност е от значение между тези елементи да има свободно пространство. Това е причината холните секции да са по-мини като габарити и да се определят като супер адаптивни решения, създаващи именно онова приятно усещане и уют в домовете ни. И за ад откликнат на нуждите на своите клиенти и изцяло да покрият очакванията на клиентите си производителите използват опита и иновативното мислене на своите проектанти и дизайнери, които създават удивителни и феноменални като идеи холни секции – разнообразни, практични и винаги намиращи мястото си в гостната стая. Няма друг вид секции, които да се отличават с такъв богат избор от модели от холните. В старанието си наистина да задоволят и най-изискания вкус на пазара откриваме невероятни като дизайн и концепция, размер и функционалност продукти, които действително ни изумяват със своето съвършенство. Така, че освен цена достатъчно достъпна холните секции можете да изберете и съобразно индивидуалните си предпочитания.

  • Цветове. В съвременния интериорен дизайн се наблюдава невероятна адаптивност и хармония. А що се отнася до хола и неговото оформление то със сигурност цветовете заемат главна позиция. Когато се избира холна секция днес клиентите не се ограничават единствено в традиционните дървесни варианти. Онова, което забелязваме като тенденция е, че все повече модели придобиват една кукленска визия, която тотално преобразява облика на помещенията. Комбинацията от свежи и невероятно цветни акценти е повод да подобрим настроението у дома. Много психолози съветват хората, които са подложени на стрес в работата, често изпадат в депресивни състояния, страдат от неувереност и ниска самооценка да използват при мебелирането на обичайното си жилище цветове, които им вдъхват сила и енергия. Имайте предвид, че един акцентиращ детайл като холната секция в ярки нюанси би се превърнал в естествен провокатор на изблик на настроение и положителни емоции. Така, че ето начин, който да приложите с оглед на това да подобрите собственото си здравословно емоционално състояние. Колкото по-цветно, толкова по-добре, но все пак не прекалявайте. Намерете онова балансирано решение, което да ис партнира с общия интериор в стаята и би допринесъл за създаването на съвършената, гостоприемна и спокойна обстановка.

Холните секции са необходим детайл, който дори да не се натоварва толкова ефективно си има своята важна роля в дизайна и интериора на помещението. Затова я изберете с внимание, заложете на производител, който има опит и може да откликне на всички ваши изисквания за продукт, на който да се наслаждавате.