София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Индикация за теча в НАП е имало в края на юни"

Това заяви говорителят на приходното ведомство Росен Бъчваров

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Индикация за теча на информация от Националната агенция по приходите е имало още в края на юни. Служителите на НАП са засекли необичайна активност.", това заяви пред bTV говорителят на приходното ведомство Росен Бъчваров.
 
По думите му нямало как колегите му да са сигурни, че тази необичайна активност е именно хакерска атака. Бъчваров е на мнение, че течът не подпомогнат от вътрешни лица. 
 
Говорителят на НАП обясни, че изтеклите данни датират от преди десет години. Според него не е изключено впоследствие информацията да се използва злонамерено от дадени лица. 
 
Бъчваров допълни,  че от ведомството допускат евентуални дела от страна на граждани срещу тях. По думите му, атаката е по-скоро локална и идва от българска страна. Дори да била извършена от друга държава, тя по всяка вероятност била поръчана от нашата територия.