София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иван Иванов, БСП: Утрешното гласуване за субсидиите ще е в ползва ГЕРБ-ДПС

Според депутата най-лошо е бизнеса да влезе като пряк финансист

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Относно размера на парламентарните субсидии Иван Иванов коментира: "Виждайки синхрона и внезапната инициатива от страна на ГЕРБ, а след това и от ДПС. Не остана никакво съмнение какъв ще бъде резултатът от утрешното гласуване, защото новата коалиция излезе на преден план, която беше скрита, а именно ГЕРБ-ДПС". Това каза депутатът от БСП Иван Иванов в предаването "Делници".

"Гласуването на ГЕРБ и ДПС води към ново развитие на политическия живот в страната, а именно орязване на субсидиите, невъзможност на политическите партии да водят нормален политически живот. Най-лошото в случая е да се даде възможност на едрия капитал-бизнеса да навлезе пряко в партиите, т.е. да стане собственик", каза още депутатът от БСП.

Иван Иванов коментира настояването на левицата международният секретариат на Парламентарната асамблея в Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа да бъде базиран в София. "Към днешна дата разбрахме, че управляващите, в частност външният министър Захариева лансират турското предложение седалището да е ротационно, а именно пет години в България и пет години в Турция".

"Има един много сериозен въпрос, който убягва от вниманието на широката публика, а именно в момента правителството и мнозинството, в частност ГЕРБ, се опитват да извършат меко казано национално предателство. През 1997г. е създаден такъв процес за сътрудничество по инициатива на България. През 2014 г. е създадена тази асамблея, като основен спор е къде да бъде секретариатът. България винаги е защитавала позицията като инициатор на събитието секретариатът да бъде постоянно базиран в България", това допълни депутът от БСП в ефира на Евроком.