София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Изоставеното бебе в Перник ще бъде настанено в приемно семейство

Бащата го оставил на бившата си жена

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Бебето, което беше изоставено вчера в Перник, вероятно ще бъде настанено в приемно семейство, съобщиха от Агенция за закрила на детето. Малкото момиченце в момента е под полицейска закрила за 48 часа. То е в добро общо състояние, полагат се необходимите медицински грижи за него.

Полицията в Перник установи кои са родителите на детето. Бащата е дал 8-месечното момиченце на своята бивша жена, която е учителка по музика в училището, но не е майка на детето. Сигналът за изоставеното бебе бил подаден от директора на училището, след като е установено, че е изоставено. „Знаем кои са биологичните родители на детето, познаваме жената, която е полагала грижи за него в рамките на няколко дни. Осъществили сме телефонен контакт с бащата. Работим по случая за изясняване на обстоятелствата и за последващи действия”, заяви пред бТВ Румяна Герова, началник на отдел „Закрила на детето” в Перник.

Според нея семейството на детето е проблемно, тъй като, по думите й не може да се остави дете без родителска грижа да трето лице и затова ще търсят друг дом на 8-месечното момиченце. Бащата е заявил по телефона, че е оставил детето на грижите на друга жена за много кратко време, след което е щял да го вземе при себе си и при майка му.