София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Изтичане на газ в канадски хотел изпрати десетки в болница

15 от пострадалите са в критично състояние

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

46 души са настанени в болница след изтичане на въглероден оксид в хотел в канадския град Уинипег. 15 от пострадалите са в критично състояние.

Шефът на пожарната в града съобщи, че екипажите за спешни случаи са били повикани в хотела във вторник сутринта, когато автоматична аларма показва, че има газ от въглероден оксид. 52 души, включително служители, са били в хотела.

Изпускането на газа е станало в хотел Супер 8. Тази верига има два хотела в Уинипег, като натравянето е в намиращия я в западните предградия. 

Фирма, която предоставя услуги за електричество и газ на общности в цялата канадска провинция, включително Уинипег, изключва газта в сградата и работи по определяне на причината за повишените нива на въглероден оксид, посочват от пожарната служба.

Властите измерили във въздуха 385 на милион частици въглероден оксид, което е десетки пъти над считаните за опасни между 10 и 20 частици.