Гледай
на живо

Калпакчиев: Делото за НАП прилича на пропагандна акция

Според председателя на Съюза на съдиите прокуратурата си вреди

Калпакчиев: Делото за НАП прилича на пропагандна акция "Акцията, свързаната с казуса с НАП е пропагандна.", това заяви пред bTV председателя на Съюза на съ... thumbnail text
"Акцията, свързаната с казуса с НАП е пропагандна.", това заяви пред bTV председателя на Съюза на съдиите в България  и бивш член на ВСС Калин Калпакчиев.
 
По думите на Калпакчиев с действията си прокуратурата вреди сама на себе си, тъй като уронва престижа си. Според него начинът, по който тече разследването срещу "ТапГруп" създавало усещане, че не се цели да се разкрие истината.
 
Бившият член на ВСС коментира и процедурата за избор на нов главен прокурор. Калпакчиев заяви, че липсва истински разговор за това как трябва да се случват нещата в съдебната система и как да се промени процедурата по избор. Главният прокурор носи отговорност. 
 
Калин Калпакчиев взе отношение и по напускането на съдия Методи Лалов на системата. Според председателя на съдиите в България Лалов има право да взема своето решение, но имало и много други магистрати, които са избрали да останат в съда и да решават проблемите отвътре.