София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каменаров: "БНТ е най-свободното място"

Шефът на телевизията отказа да коментира казуса "Валя Ахчиева"

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"БНТ е най-свободното за изказване място." Това заяви пред "Евроком" шефът на медията Константин Каменаров малко след края на поредното отложено днес съдебно заседание срещу него в опит да получим коментар по темата "Валя Ахчиева".
 
Припомняме, че в края на февруари разследващата журналистка оспорва пред съда наложеното й дисциплинарно наказание-предупреждение за уволнение.
 
Според Ахчиева наказанието е опит да  бъде възпрепятствана  да извърши проверка в независима лаборатория  и да докаже, че въпросният цимент е незаконен.
 
В официален отговор преди дни пък от БНТ съобщиха, че причината за наказанието на Ахчиева е свързано с дадени от нея проби в лабораторията,  за които на медията е издадена фактура от 960 лева, като журналистката не била съгласувала този харч с ръководството предварително. 
 
В становището на телевизията се посочва и че след подаден сигнал до тях във връзка с дейността на водещата, те са сигнализирали Върховна касационна прокуратура.Ето кака коментира всичко това Константин Каменаров.
 
Разширен материал по темата очаквайте този петък от 20:00 часа   в предаването "Евродиков" по телевизия "Евроком".