София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КАТ предупреждава за хлъзгави пътища

Жълт код за мъгли и ниски температури е в сила за 10 области

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

На много места в страната пътищата са хлъзгави заради дъжда и ниските температури, съобщават от МВР.  От полицията апелират: Бъдете изключително внимателни, когато пътувате! Спазвайте дистанция, шофирайте със скорост, която ще ви позволи да реагирате адекватно на рискова ситуация.  Пешеходците да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то след като се огледат. В никакъв случай да не правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто, препоръчва инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“.

Жълт код заради мъгли и ниски температури е обявен днес в общо 10 области на страната. Според прогнозите на синоптиците в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра времето ще се задържи мъгливо и дневните температури ще останат отрицателни през целия ден.  

В други три области - София-град, Перник и Кюстендил, предупреждението е само за мъгливо време, което обаче се очаква да се задържи през по-голямата част от денонощието.