София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кипърският съд решава съдбата на "Олимпик"

Възможни са възражения срещу ликвидацията на компанията

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Съдът в Кипър заседава днес по делото за обявяване в несъстоятелност на застрахователната компания „Олимпик”, заради фалита на която около 200 000 автомобила в България останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и бяха принудени в рамките на пет дни да си направят нови застраховки към други дружества. 

Възможно е на предстоящото заседание да бъдат подадени възражения срещу самата ликвидация или срещу временния ликвидатор и делото да не приключи с едно заседание на съда. Ако няма нови искания съдът ще продължи с процедурата, но самото решение се очаква дни по-късно.

Съдът трябва да назначи постоянен ликвидатор на дружеството, след като бъде обявена несъстоятелноста му. Ликвидаторът се разпорежда с имуществото и активите на компанията и преценява какви са възможностите за покриване на загубите на ощетените.

Всеки клиент на компанията ще получи писмо с разяснения за процедурата, която предстои и условията за подаване на искове, каза временният ликвидатор Павлос Накузи.