Гледай
на живо

Конгрес на ВМРО преди европейския вот

Решават за самостоятелно или коалиционно явяване на евроизборите

Конгрес на ВМРО преди европейския вот На конгрес ВМРО решава за самостоятелно явяване на евроизборите с все още отворена врата към коалици... thumbnail text

На конгрес ВМРО решава за самостоятелно явяване на евроизборите с все още отворена врата към коалиционните партньори в Обединени патриоти за обща листа. Основна тема, която ще бъде коментирана, е какъв Европейски съюз можем да очакваме след европейските избори през месец май.

На форума присъства и лидерът на "Атака" Волен Сидеров и други политически партньори на партията. Не присъства и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, за чието отсъствие лидерът на ВМРО изрази съжаление. Гост е и министърът на екологията Нено Димов, излъчен от квотата на движението.

Премиерът Бойко Борисов, който бе поканен като гост, не бе забелязан в залата на конгреса. По-късно лидерът на партията Красимир Каракачанов обясни пред пълната зала, че лидерът на ГЕРБ му се е обадил лично да се извини, че няма да може да присъства. Каракачанов обаче подчерта, че отношенията на ВМРО с големия партньор ГЕРБ са перфектни.

"От това, как ние се държим като поведение в изпълнителната власт, хората ще оценяват нашите качества и възможности. Аз съм радетел за това да бъде запазена коалицията Обединени патриоти, защото не е достатъчно само да издигнеш лозунга България над всичко. Хубаво е човек да погледне лозунга на Народното събрание - "Съединението прави силата", каза лидерът на ВМРО и припомни притчата за хан Кубрат, синовете му и снопа пръчки. „Рецептата за силата на България е в нейното единство“, категоричен е Каракачанов.

„Ние няма да участваме в сепаративни действия заедно с някой срещу друг от нашите партньори, това не е морално и няма да го направим“, подчерта Каракачанов.

Гледайте тук: