Гледай
на живо

Корнелия Нинова: ДПС управлява ГЕРБ

Социалистите се събраха на Национален съвет

Корнелия Нинова: ДПС управлява ГЕРБ Социалистите обсъдиха днес, на заседание на Националния съвет на партията, политическата обстановка ... thumbnail text

Социалистите обсъдиха днес, на заседание на Националния съвет на партията, политическата обстановка у нас, „Визия за България“ и нейното прокламиране сред народа. БСП се готви за предсрочни парламентарни избори и ще прави промени в предизборния си щаб. Червените са направили 150 срещи в страната, на които е представен документът „Визия за България”, а само 20 депутати на БСП работят в парламента.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред пленума, че последните два месеца са белязани от нестабилност на управляващата коалиция  - с битки за власт вътре в ОП, между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ. „ГЕРБ предизвикаха и война между институциите, нападайки постоянно президента Радев", посочи соцлидерката. Тя отбеляза,  че се увеличават националните и местни протести- от майките на деца с увреждания, до пътища и изтъкна , че хората са несигурни.

По думите й парламентарното мнозинство се клати, за което свидетелства и фактът, че два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание.

Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход.  Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта",  коментира новата ситуация Корнелия Нинова.

Тя припомни твърдението на  ОП преди няколко месеца:  "Ако има някаква заплаха за България, това е връщането на ДПС на власт. ДПС не може да се примири с факта, че ги отстранихме от властта и то завинаги". Нинова каза, че  в петък се е видяло, че не само не са ги отстранили, а в името на това - патриотите да останат във властта, са легнали на килимчесто пред ДПС.

"Нека се знае - ДПС управлява ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза", заключи лидерът на БСП. 

Часове преди пленума обаче партийната централа на „Позитано“ 20 осъмна с позиви „Нинова, оставка“, които бяха разлепени по дърветата в района, съобщи Канал 3. Призивите бяха почистени преди да пристигнат участниците за съвета на БСП, а представители на вътрешната опозиция вдигаха рамене, казвайки че не знаят нищо по случая.