София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кошлуков: Не съжалявам за средния пръст, водя дела

"БНТ не се прави с трохи"

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

БНТ не се прави с трохи, много има да се подобрява, но трябва да си говорим честно. Това заяви генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков, правейки равносметка за телевизията от началото на създаването ѝ досега. 

Кошлуков коментира, че не съжалява за средния пръст и че е имал причина да го направи.

Съжалявам, че го направих в ефир. Водя дела, ще видим какво ще стане, допълни той.  

Във връзка с това, къде се намира телевизията на фона на общия телевизионен пазар, Кошлуков заяви: Битка е. Не можеш да си изпълняваш функциите като телевизия, ако си негледаем. Но БНТ има обществени функции. Ние естествено ще имаме предавания без рейтингите, но не трябва да се забравя, че рейтингите са супер важни. 

Той отбеляза, че самият той има проблеми с част от работещите в телевизията: БНТ е голяма, тежка машина. Има си я шуробаджанащината, има цели кланове и фамилии.

Доверието намалява в интернет, за сметка на доверието към традиционните медии. Редакторката работа е изключително важна - тя подрежда света. Във фейсбук това липсва, коментира Кошлуков. 

Няма оправия, все някой остава недоволен, но БНТ има роля за това - да възпитава в толерантност, допълни ген.директорът на телевизията.