София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

К. Костадинов: Ал. Йорданов не е патриот, той е от рушителите на България

Не съм искал да упражнявам насилие над него

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В студиото на „Делници“ по телевизия „Евроком“ лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов осветли конфликта с Александър Йорданов, който наскоро го обвини, че е получил от него закана за убийство.

„Много емоциии имаше в градската библиотека на Добрич...“, посрещна го водещият, имайки предвид тамошната премиера на книгата на Йорданов „Патриотични уроци“.

„“Не можем да наречем това, което е написал Александър Йорданов, книга“, отговори Костадинов и дори изрази съмнение, че той е неин автор.

„Съмняваме се, че това е написано от него“, каза лидерът на „Възраждане“.

Мнението му за Александър Йорданов и хората като него беше категорично: „Такива хора нямат нищо общо с патриотизма. Това е все едно осъден престъпник да напише книга с тълкувания за правото и морала“, заклейми своя опонент Костадин Костадинов.

По негови думи Йорданов бил „един от символите на разрушителите на България“, добави лидерът на „Възраждане“.

„Тази история е дело на един турски сайт – Фактор, издържан от турското посолство...“, смята Костадинов, но когато водещият изрази съмнение в това, той наблегна, че „го знае“, без да посочи повече подробности.

Костадин Костадинов посочи, че „тези хора, като Александър Йорданов, не излизат от удобния мехур, в който живеят, от средата на удобните журналисти, на удобните секретарки, но при срещата със свободни хора“ губят почва под краката си.

Точно това според него се получило и на премиерата в Добрич.

Присъстващите задавали неудобни въпроси на Йорданов за комсомолското му минало, за това защо е участвал в съсипването на добричката промишленост, как така той, антикомунистът, се коалирал с ГЕРб, партия на „комуниста Борисов и на паритйните секретари“...

“Наричат Ви шпицкоманда на БСП и русофилска агитка...“, каза водещият, но Костадинов беше категоричен, че бивши комсомолски секретари нямали право да говорят такива неща, при това – на диалект.

„Той не може да спре да овори на диалект, не, че не иска, не може, а е тръгнал да ни представя в Европарламента....“, иронизира лидерът на ПП „Възраждане“.

Костадин Костадинов разказа и как се е стигнало до прословутото обвинение във физическа разправа.

„Има видео на цялото събитие. То вече е гледано от над 100 000 души“, уточни Костадинов и отрече да е отправял каквито и да било заплахи към Александър Йорданов.

„Аз просот запях една народна песен как един български революционер убива сръбския крал и Йорданов реши, че правя намеци.

Даже ме извикаха в полицията. Трябваше да обяснявам, че нямам намерение да извършвам посегателство над Александър Йорданов“, каза Костадин Костадинов и допълни, че „в България вече е забранено и да пееш песни“.